Behandelproces

Coronavirus

Ik hoop dat het coronavirus bij u, uw familieleden, vrienden of collega’s niet heeft toegeslagen. Het is niet meer weg te denken helaas. We dienen er mee te leren om te gaan en waakzaam te blijven.  Mensen die restverschijnselen hebben, hebben helaas een langere weg te bewandelen en keren hopelijk weer terug in het arbeidsproces. Gelukkig gaat het beter en is de samenleving weer opengegaan. Van belang blijft om hygiene in acht te blijven nemen. Als je niet in orde bent, neem te maatregelen zodat je andere niet besmet. Zo kan iedereen zijn/haar sport blijven beoefenen en naar festivals, bioscoop en restaurants etc. gaan.

Mijn praktijk is open maar ik zal altijd u vragen of er klachten zijn qua verkoudheid en/of er positieve verschijnselen recent zijn geweest.  corona virus .

De veiligheidsmaatregelen van het Coronavirus blijven van kracht:

U kunt per email vooraf eventueel een vragenlijst invullen en die ingevuld meenemen als u voor een behandeling komt.

Bij twijfel met u gezondheid altijd vooraf mij even bellen a.u.b. er worden dan bij uw annulering GEEN kosten in rekening gebracht:

Kom 10 minuten voor de afspraak pas binnen;

De deur is open en u kunt in de wachtkamer dan plaatsnemen;

U kunt uw handen desinfecteren met het pompje dat klaarstaat gebruiken;

Neem altijd twee grote handdoeken mee bij uw bezoek;

U kunt de deur achter u sluiten en vervolgens op slot doen, zodat uw spullen niet weggehaald kunnen worden;

Er liggen altijd papieren handdoekjes;

Bij verkoudheid en/of ziekte verschijnselen (zie vragenformulier) GEEN AFSPRAAK maken aub

Indien u dit wenst, draag ik een mondkapje en neem dan de afstand bij u in acht wat kan.

Als klanten bij mijn praktijk komen, neem ik altijd voldoende tijd voor de behandeling en tussen de behandelingen door heb ik extra tijd om alles zorgvuldig schoon te maken, zodat uw veiligheid altijd bij mij voorop zal staan.

Als u vragen hebt, schroom niet om deze te stellen. U kunt mij altijd telefonisch bereiken of ik bel ik u zo snel mogelijk op dezelfde dag terug als ik even niet bereikbaar kan zijn.​

We kunnen het Coronavirus samen alleen buiten de deur houden door: handen te blijven wassen, onnodige contact vermijden en niet bij mij langs te komen bij twijfel.

Aanmelding

Intake gesprek

Een eerste gesprek duurt meestal 1 tot 1,5 uur om het vragenformulier met u door te nemen. Op deze wijze kan ik een zo goed mogelijk beeld van uw klacht(en) te krijgen en beoordelen welke behandeling het beste bij uw situatie aansluit.  

Registratie

Uw gegevens worden door mij in een registratiesysteem(TRICS) verwerkt en bewaard, dit wordt niet automatisch aan derden verstrekt, mits u daar zelf toestemming voor heeft gegeven.

De privacywet is hier van toepassing op.

Hulpvraag

Naar aanleiding van uw hulpvraag en intakegesprek vind er door mij een lichamelijk onderzoek plaats.

Lichamelijke klachten

  • spier- en gewrichtspijn                                 

  • hoofdpijn-, nek- en rugklachten                                

  • been-, enkel- of voetklachten

  • hoge bloeddruk

  • stress

Onderzoek

Door een lichamelijk onderzoek uit te voeren, kan uw klacht(en) beter beoordelen en ïnterpreteren en behandeldoel stellen.

Wanneer ik alle informatie heb verzameld, stel  ik een voorlopige werkhypothese/NMT diagnose vast. 

Behandelproces

In een volgend gesprek kijk ik of mijn eerste aanpak haar vruchten afwerpt en hoe we verder het herstel traject kunnen voortzetten. Aan de hand van het opgestelde stappenplan werken we samen naar een zo spoedig- en volledig herstel toe.

Bij mijn behandeling kunnen door mij de volgende werkzaamheden worden gedaan:

-Triggerpoints : (het opsporen van verhardingen in de spieren en behandelen)

 Vaak zal ik vanuit de spierkettingreeks meerdere spieren gaan behandelen om uw klachten te verminderen of op te lossen door:

-Dry needling  : ( met een naaldje de spierverharding doorprikken ) 

-Massage          : ( doorbloeding van de spier en het bindweefsel te stimuleren, zodat afvalstoffen worden afgevoerd)

-Oefeningen    :  (meegeven om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen) 

-Triggerpoint bal: ( met deze bal kunt u zelf uw spier/weefsel masseren en behandelen )

Uw eigen motivatie en inzet zijn natuurlijk van essentieel belang om uw doel(en) tot herstel te bereiken. Door U meer inzicht in uw klachten te geven en instructies(oefeningen) mee te geven, kunt u beter leren omgaan met uw eigen klacht(en). U gaat uw klachten dan eerder h(er)kennen om minder blessures/pijnklachten op te lopen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Hoe bewuster u uw situatie onderkent, des te sneller uw lichaam gereinigd wordt en weer in uw energie balans komt.

Uitstroom

Het kan zijn dat ik u toch naar een andere behandelaar verwijs die uw klacht(en) beter kan behandelen. Indien er (contra) indicaties zijn, stuur ik u altijd eerst terug naar uw huisarts. Mijn bevindingen zal ik dan in een begeleidende brief kort uiteenzetten.

Gratis kennismaking?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?